ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΝΘΟΪΑΜΑΤΑ

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ

Μελέτες του Ουαλλού γιατρού Ε.Βach έδειξαν ότι, υπάρχει άμεση σχέση ανάμεσα στις διάφορες παθήσεις και την ψυχική διάθεση των ασθενών. Αν επανέλθει σε ισορροπία η διαταραγμένη ψυχική κατάσταση τότε επανέρχεται και η σωματική υγεία.
Η αρρώστια είναι η αποκρυστάλλωση μιας πνευματικής συμπεριφοράς. Ο Dr. Bach ανακάλυψε το 1930 την Ανθοθεραπεία μια απλή και εντελώς ακίνδυνη θεραπευτική μέθοδο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον καθένα, χωρίς καμιά αλληλεπίδραση με κλασσικά η εναλλακτικά φάρμακα.
Το 1993 ο Έλληνας γιατρός Α. Ζαρκαδούλας πρόσθεσε στην Ανθοθεραπεία του Bach και Ελληνικά Ανθοϊάματα και στη συνέχεια παρασκεύασε τους Νέους Συμμάχους που είναι συνδιασμοί Ανθοιαμάτων.

Η παρασκευή των Ανθοιαμάτων γίνεται με συλλογή λουλουδιών από αυτοφυή φυτά που μεγαλώνουν μακριά από μόλυνση (συνήθως σε υψηλά βουνά) πολύ νωρίς το πρωί. Εμβαπτίζονται σε νερό πηγής και στην περίπτωση των Ελληνικών Ανθοϊαμάτων εκτίθενται για 4 ώρες στον ήλιο. Το διάλυμα διηθείται και αναμιγνύεται με μπράντυ μετατρέποντας το σε μητρικό βάμμα. Όπως και τα Ομοιοπαθητικά είναι Ενεργειακά φάρμακα στα οποία το νερό αποτυπώνει την ενεργειακή θεραπευτική πληροφορία των ανθέων και την αποδίδει στον οργανισμό.

Το πεδίο δράσης των Ανθοϊαμάτων είναι το Πνεύμα και η Ψυχή, όπου επιδιορθώνοντας τις αρνητικά συναισθήματα κάνουν την ζωή μας πιο αρμονική και πιο όμορφη.

ΝΕΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ

ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Για τις άσχημες ψυχικές συνέπειες της ακτινοθεραπείας σε περιπτώσεις καρκίνου. Συνδυάζεται με την Αλυπία γιατί μπορεί να συνυπάρχει κατάθλιψη.

ΑΛΥΠΙΑ

Για την θλίψη και τη μελαγχολία που προκύπτουν από τις ατυχίες και απογοητεύσεις της καθημερινής ζωής. Βοηθάει πάρα πολύ στην γεροντική κατάθλιψη. Συνδυάζεται:
 • Με την Αποφόρτιση όταν μαζί με την θλίψη συνυπάρχει και άγχος
 • Με το Ίαμα του Φοίνικα όταν μετά από μια αποτυχία η λύπη είναι το βασικό συναίσθημα.
 • Με την Επούλωση ή τον σύμμαχο Η Ζωή συνεχίζεται για το πένθος
 • Με την Χαρά ή την Διεκπεραίωση σε περιπτώσεις κατάθλιψης.
 • Με την Βεβαιότητα όταν μαζί με την θλίψη συνυπάρχει και χαμηλή αυτοεκτίμηση.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ

Σχέσεις ερωτικές ή φιλικές που έχουν τελματώσει. Έλλειψη ενδιαφέροντος για την δουλειά, την παρέα, τα χόμπι. Συνδυάζεται με το Ίαμα του Φοίνικα για να μας δώσει το κουράγιο να αναθεωρήσουμε την ζωή μας.

ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ

Αυτός ο σύμμαχος δίνει δύναμη για να παλέψουμε ενάντια στην εξάρτηση από αλκοόλ, κάπνισμα, φαγητό, ακόμα και ναρκωτικά. Η δράση του είναι στο ψυχικό μέρος και όχι στα σωματικά συμπτώματα της στέρησης. Μπορεί επίσης να δοθεί για την εξάρτηση από κάποιο άτομο. Συνδυάζεται με την Διεκπεραίωση.

ΑΠΟΦΟΡΤΙΣΗ

Αυτός ο σύμμαχος δίνεται πιο συχνά από όλους τους άλλους ,ενάντια στο καθημερινό άγχος και τις σκοτούρες της ζωής, που μας αποδιοργανώνουν και μας κάνουν να χάνουμε το χαμόγελο μας. Συνδυάζεται:

 • Με το Ιαμα του Πανός σαν ενίσχυση στις κρίσεις πανικού.
 • Με την Βεβαιότητα όταν συνυπάρχει χαμηλή αυτοπεποίθηση.
 • Με την Επούλωση μετά από χωρισμό ή πένθος.
 • Με την Διαύγεια ή την Συγκέντρωση για σπουδαστές που ετοιμάζονται για εξετάσεις και έχουν άγχος.
 • Με το Ίαμα του Ερμή όταν έχουμε συνάντηση που μας αγχώνει το ζήτημα της επικοινωνίας.
 • Με το Ίαμα του Φοίνικα όταν μετά από μια αποτυχία υπάρχει και έντονο άγχος

ΑΡΡΕΝΩΠΟΤΗΤΑ

Ανικανότητα που ωφείλεται σε ψυχολογικούς λόγους. Πρόωρη εκσπερμάτιση. Ατολμία στην προσέγγιση μιας γυναίκας. Συνδυάζεται με την Βεβαιότητα για την χαμηλή αυτοπεποίθηση.

ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ

Βοηθάει τις γυναίκες που δεν έχουν οργανικά προβλήματα να συλλάβουν και να κρατήσουν το έμβρυο. Βοηθάει στην απαλλαγή του φόβου του τοκετού. Επίσης βοηθάει τις μητέρες που έχουν άσχημη σχέση με το παιδί τους να κρατήσουν ζωντανό τον δεσμό τους. Συνδυάζεται με την Διεκπεραίωση.

ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Μας βοηθάει να πάρουμε μια απόφαση για κάποιο δύσκολο θέμα αφού το δούμε καθαρά απ όλες του τις πλευρές. Βοηθάει πάρα πολύ στο Σύνδρομο Ελλειμματικής Προσοχής ΔΕΠ.Υ γιατί αυξάνει την εγρήγορση. Κατάλληλο για διαλογισμό γιατί καθαρίζει τον νου από τις επίμονες σκέψεις. Συνδυάζεται:
 • Με την Μνημοσύνη για ενίσχυση της μνήμης
 • Με το Ίαμα του Απόλλωνα αν χρειαζόμαστε έμπνευση σε αυτά που κάνουμε
 • Με την Διεκπεραίωση όταν πρέπει να καταβάλουμε μεγάλη νοητική προσπάθεια

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ

Για τους ανθρώπους που θέτουν ένα στόχο αλλά στην πορεία τα παρατάνε. Βοηθάει πολύ στην κατάθλιψη γιατί κινητοποιεί τους ανθρώπους και ξαναδίνει ελπίδα. Συνδυάζεται:
 • Με την Συγκέντρωση ή την Διαύγεια σε σπουδαστές που ετοιμάζονται για τις εξετάσεις
 • Με την Απεξάρτηση ,στην αντιμετώπιση διάφορων εθισμών όπως βουλιμία, κάπνισμα, αλκοόλ, ναρκωτικά κ.λ.π.
 • Με την Αλυπία ή την Χαρά ή το Ίαμα του Φοίνικα σε κάθε μορφή κατάθλιψης.
 • Με το Ίαμα του Απόλλωνα όταν χρειάζεται έμπνευση για την ολοκλήρωση ενός έργου.

ΔΡΟΣΙΑ

Για τις άσχημες ψυχικές συνέπειες της χημειοθεραπείας σε περιπτώσεις καρκίνου. Συνδυάζεται με την Αλυπία γιατί μπορεί να συνυπάρχει κατάθλιψη.

ΕΝΑ ΑΔΕΛΦΑΚΙ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ

Για να υποδεχθεί το παιδί το νέο αδελφάκι χωρίς τα αρνητικά συναισθήματα της ζήλιας και του θυμού. Γενικά για ζήλια ανάμεσα και σε μεγαλύτερα αδέλφια. Συνδυάζεται:
 • Με το Ίαμα της Ήρας στην περίπτωση της πολύ έντονης ζήλιας
 • Με την Ένταξη για μια καινούργια κατάσταση
 • Με το Ίαμα του Άρη όταν συνυπάρχει και έντονα επιθετική συμπεριφορά.
 • Με το Ίαμα του Ερμή ή την Συμπόρευση σε ενήλικες που έχουν συγκρούσεις με τα αδέλφια τους.

ΕΝΤΑΞΗ

Προσαρμογή σε μια ήδη υπάρχουσα ομάδα ή κατάσταση. Αλλαγή δουλειάς. Αλλαγή σχολείου. Τόνωση αυτοπεποίθησης. Δίνεται και σε περιπτώσεις αλλεργιών(μη αποδοχή των ουσιών). Συνδυάζεται:
 • Με το Ένα αδελφάκι γεννιέται Για την καλύτερη προσαρμογή του παιδιού στη νέα κατάσταση της οικογένειας.
 • Με την Ήβη όταν έρχεται πρώτη φορά η περίοδος στα κορίτσια.

ΕΞΙΛΕΩΣΗ

Ανακούφιση από τύψεις και ενοχές. Ιδανικό για νοσηλευτές και φροντιστές ασθενών που βασανίζονται από ενοχές για ελλειμματική φροντίδα. Συνδυάζεται με το Ίαμα του Κένταυρου Χείρωνα.

ΕΠΟΥΛΩΣΗ

Αυτός ο σύμμαχος είναι για τις συνέπειες της ερωτικής απογοήτευσης. Για κάθε είδους τραύμα ακόμα και σωματικό αλλά σ αυτήν την περίπτωση πρώτα πρέπει να δίνεται το Ίαμα της Άμεσης Επαναφοράς.

Η ΖΩΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Αυτός ο σύμμαχος μαλακώνει τον πόνο και την θλίψη που προέρχονται από τον θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου. Μπορεί να δοθεί και σε οριστικούς και αμετάκλητους χωρισμούς. Επίσης όταν για κάποιο λόγο «κολλάμε» στο παρελθόν. Νοσηρή νοσταλγία . Συνδυάζεται:
 • Με την Επούλωση που πρέπει να δίνεται πρώτο για το σοκ της απώλειας.
 • Με το Ίαμα του Φοίνικα για να κάνουμε νέα αρχή στη ζωή μας.

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑΣ

Για τα προβλήματα και τις αλλαγές της εμμηνόπαυσης σε ψυχικό και σωματικό επίπεδο. Ιδανικά για την μείωση της libido, τις εξάψεις, τις μελαγχολίες, τις αϋπνίες. Κατάλληλο και για άντρες. Συνδυάζεται:
 • Με την Αλυπία σε περιπτώσεις μεγάλης μελαγχολίας.
 • Με το Ίαμα του Μορφέα σε περιπτώσεις που συνυπάρχει αϋπνία
 • Με το Ίαμα του Φοίνικα ώστε να προχωρήσουμε με νέα ξεκινήματα
 • Με το Ίαμα του Άρη όταν συνυπάρχουν πολλά νεύρα
 • Με την Αποφόρτιση όταν υπάρχει και άγχος

ΘΗΛΥΚΟΤΗΤΑ

Αποδοχή της θηλυκότητας και της σεξουαλικότητας. Έλλειψη επιθυμίας για sex μετά από τοκετό. Άσχημες σεξουαλικές εμπειρίες(βιασμός, σεξουαλική κακοποίηση). Απώλεια ερωτικού ενδιαφέροντος σε μακροχρόνιες σχέσεις. Συνδυάζεται:
 • Με την Ανανέωση για να δώσει μια νέα πνοή στη σχέση
 • Με το Ξεχρέωμα για σεξουαλική κακοποίηση του παρελθόντος
 • Με την Επούλωση ή και την Άμεση Επαναφορά αμέσως μετά από βιασμό

ΙΑΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ

Για κάθε επείγουσα κατάσταση. Ψυχικό η σωματικό σοκ. Σε τραυματισμούς, υπερτασικές κρίσεις, ατυχήματα. Μετά από άσχημα νέα. Μετά από τοκετό, εγχειρήσεις, καυγάδες, επιθέσεις. Συνδυάζεται με την Επούλωση αμέσως μετά από έναν χωρισμό.

ΙΑΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ

Για τους γονείς και ιδίως μητέρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα και μεγάλη ανησυχία για τα παιδιά τους όταν αυτά φεύγουν από το σπίτι για σπουδές, στρατό κ.λ.π και δεν μπορούν να τα αφήσουν να ανοίξουν τα φτερά τους. Γενικά για την υπερπροστατευτικότητα των ανθρώπων που καταλήγει να “πνίγει” αυτούς που αγαπάνε. Εξαιρετική βοήθεια για τους γονείς των παιδιών που δίνουν εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο.

ΙΑΜΑ ΤΗΣ ΗΡΑΣ

Για τις συνέπειες της ερωτικής ζήλειας. Συνδυάζεται με την Επούλωση μετά από χωρισμό και απόρριψη από τον σύντροφο μας.

ΙΑΜΑ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ

Βοηθάει στο προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο δηλαδή στην κακοκεφιά, την κυκλοθυμία και τον εκνευρισμό των ημερών πριν την περίοδο. Επίσης μπορεί να βοηθήσει πολύ στους πόνους της περιόδου. Συνδυάζεται με την Ήβη και βοηθάει τις έφηβες να ελέγξουν τις παρορμήσεις που προκαλεί η ορμονική μεταβολή και επίσης να μην εκδηλωθούν διαταραχές στον κύκλο.

ΙΑΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Αυτό το Ιαμα βοηθάει στην καλλιτεχνική έκφραση σε κάθε τομέα: Μουσική, χορό, ζωγραφική, ποίηση, λογοτεχνία κ.λ.π. Δίνει υπέροχη έμπνευση σε όποιον το χρησιμοποιεί. Βοηθάει επίσης στην ανεύρεση λύσεων σε πολύπλοκες καταστάσεις. Συνδυάζεται:
 • Με την Διαύγεια ή
 • Με την Διεκπεραίωση για επίτευξη υψηλών στόχων
 • Με την Συμπόρευση σε μέλη θιάσων και μουσικών ομάδων

ΙΑΜΑ ΤΟΥ ΑΡΗ

Για τον θυμό και την σκληρή συμπεριφορά απέναντι στους άλλους. Βιαιότητα. Οργή που προκαλείται από φόβο. Ιδανικό για εφήβους. Συνδυάζεται:
 • Με το Ίαμα της Ήβης
 • Με το Ίαμα Ομορφιά της Ωριμότητας
 • Με το Ίαμα Ένα Αφελφάκι γεννιέται

ΙΑΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑ

Βοηθάει τους ανθρώπους που έχουν πολλές ευθύνες και βρίσκονται σε διοικητικές θέσεις, ώστε να διοικούν δίκαια και αρμονικά. Δίνεται επίσης σε αυτούς που είναι πολύ αυστηροί με τον εαυτό τους και αυτοτιμωρούνται. Βοηθάει να ισορροπήσουν ακόμα άνθρωποι αγνώμονες και υπερόπτες. Συνδυάζεται Με την Ήβη ειδικά στα έφηβα αγόρια και τα βοηθάει να ελέγξουν τις παρορμήσεις τους.

ΙΑΜΑ ΤΟΥ ΔΙΟΓΕΝΗ

Αποφορτίζει σημαντικά αυτούς που τα παίρνουν όλα πολύ σοβαρά, δεν χαλαρώνουν και δεν χαίρονται την ζωή. Βοηθάει στην αντιμετώπιση των καταστάσεων με αταραξία χωρίς όμως να ωθεί στην αδιαφορία και την αδράνεια.Μας βοηθάει τις στιγμές που το χρειαζόμαστε να αποστασιοποιούμαστε.

ΙΑΜΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ

Είναι το Ίαμα της επικοινωνίας. Μας κάνει πιο δεκτικούς, ευέλικτους, υπομονετικούς, σίγουρους για τον εαυτό μας. Ιδανικά πριν από συνεντεύξεις για δουλειά. Για τους πωλητές, τους βοηθάει να περάσουν την γνώμη τους χωρίς να γίνονται πιεστικοί. Προτείνεται για τα παιδιά με Αυτισμό. Συνδυάζεται:
 • Με την Ήβη γιατί δίνει στους εφήβους καλύτερη επικοινωνία με τους ενήλικες και τους συνομήλικούς τους.
 • Με την Μνημοσύνη σε ασθενείς με Αλτσχάιμερ
 • Με τη Βεβαιότητα ενισχύει την αυτοπεποίθηση στην έκφραση

ΙΑΜΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ ΧΕΙΡΩΝΑ

Καθαρισμός και απελευθέρωση από αρνητικές επιδράσεις (φάρμακα, ακτινοβολία, νέφος, αρνητικοί άνθρωποι κ.λ.π). Για τους ανθρώπους που δεν μπορούν να πουν «Όχι» και εξαναγκάζονται να κάνουν πράγματα που δεν τα θέλουν.

ΙΑΜΑ ΤΟΥ ΜΟΡΦΕΑ

Απαλλαγή από το άγχος. Αυπνία

ΙΑΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΣ

Ειδικά για κρίσεις πανικού. Δίνει ηρεμία, αυτοέλεγχο, διώχνει τον φόβο. Μπορεί να ληφθεί παράλληλα με κλασσικά η ομοιοπαθητικά φάρμακα. Συνίσταται η χρήση του πολλές φορές την ημέρα και ιδιαίτερα από την έναρξη της κρίσης. Μπορεί να ληφθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς καμιά παρενέργεια. Τα αποτελέσματα του είναι πραγματικά συγκλονιστικά!

ΙΑΜΑ ΤΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ

Για τα θύματα της οικονομικής κρίσης. Για όποιον νοιώθει ότι απέτυχε στη ζωή του, απελπίζεται και νομίζει ότι δεν υπάρχει πια μέλλον. Δίνει ώθηση για νέα ξεκινήματα, αυτοπεποίθηση.

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΡΤΥ

Για υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, τσιγάρου, φαγητού, καφέ. Συνδυάζεται με το Ίαμα της Άμεσης Επαναφοράς για πιο γρήγορη επαναφορά σε κανονικούς ρυθμούς.

ΜΕΤΑΒΑΣΗ

Αυτός ο υπέροχος σύμμαχος προσφέρει ηρεμία και αφοβία στους ετοιμοθάνατους δίνοντας τους ανώδυνο πέρασμα στην άλλη πλευρά. Βοηθάει πάρα πολύ στον φόβο του αγνώστου όπως πριν από μία εγχείρηση, πριν τον οδοντίατρο, πριν από μια συνέντευξη. Συνδυάζεται με τον Σύμμαχο Ένταξη για κάθε περίπτωση μεγάλης αλλαγής στη ζωή μας π.χ πρώτη φορά στον παιδικό σταθμό, για νέους που πάνε στο στρατό, ή στο εξωτερικό για σπουδές.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ

Έκπτωση μνήμης. Βοηθητικά στην νόσο Αλτσχάιμερ και στη Γεροντική Άνοια. Στα παιδιά με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής (ΔΕΠΥ) πάντα μαζί με την Συγκέντρωση. Συνδυάζεται:
 • Με τον σύμμαχο Συγκέντρωση για σπουδαστές που δίνουν εξετάσεις.
 • Με την Διαύγεια ή το Ίαμα του Ερμή για την Άνοια.

ΞΕΧΡΕΩΜΑ

Ο Σύμμαχος με την πιο βαθιά δράση. Για κάθε περίπτωση που υπάρχουν αρνητικά συναισθήματα απ το παρελθόν και εμμονές. Χρόνιες συγκρούσεις, παλιές πληγές, τραύματα των παιδικών χρόνων, χωρισμοί, αποτυχίες που συνεχώς εμφανίζονται στο προσκήνιο. Συνίσταται να δίνεται για 3-4 μέρες μετά από κάθε κατάσταση με ένταση και καυγάδες ώστε να μην παγιωθούν τα αρνητικά συναισθήματα.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Βοηθάει σε οποιαδήποτε νοητική προσπάθεια. Μελέτη για εξετάσεις. Εξάσκηση στη μουσική. Παρακολούθηση σεμιναρίων. Συνδυάζεται ιδανικά με την Υποστήριξη.

ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ

Βοηθάει τα άτομα μιας ομάδας να συνεργαστούν αρμονικά για να πετύχουν ένα κοινό στόχο. Ιδανικό για εταιρείες, αθλητικές, μουσικές, θεατρικές ομάδες αλλά και οικογένειες. Βοηθάει και μεμονωμένα τους μουσικούς για να εκτελέσουν σωστά ένα μουσικό έργο. Καταπολεμά την αδεξιότητα. Δίνεται επίσης και σε ζευγάρια που μαλώνουν συχνά.

ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ

Ο Σύμμαχος με την πιο βαθιά δράση. Για κάθε περίπτωση που υπάρχουν αρνητικά συναισθήματα απ το παρελθόν και εμμονές. Χρόνιες συγκρούσεις, παλιές πληγές, τραύματα των παιδικών χρόνων, χωρισμοί, αποτυχίες που συνεχώς εμφανίζονται στο προσκήνιο. Συνίσταται να δίνεται για 3-4 μέρες μετά από κάθε κατάσταση με ένταση και καυγάδες ώστε να μην παγιωθούν τα αρνητικά συναισθήματα.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Βοηθάει σε κάθε περίπτωση αδυναμίας και καταβολής των δυνάμεων κατά την ανάρρωση από ασθένεια ή επέμβαση. Επίσης σε όσους εργάζονται υπερβολικά και έχουν πάθει υπερκόπωση. Συνδιάζεται Με την Συγκέντρωση ή την Διαύγεια για τους σπουδαστές που κουράζονται πολύ διαβάζοντας.

ΧΑΡΑ

Ξαναβρείτε την χαρά της χαμένης σας παιδικότητας. Αυτός ο σύμμαχος δίνει αξία στα απλά, καθημερινά πράγματα. Εναντίον της ανίας και της μιζέριας. Συνδυάζεται: Με την Διεκπεραίωση και κινητοποιεί αποτελεσματικά ανθρώπους που βρίσκονται σε κατάθλιψη και τα βλέπουν όλα χωρίς νόημα. Με την Αλυπία σε περιπτώσεις κατάθλιψης.

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ:

 • Ενήλικες 7 σταγόνες 3 φορές την ημέρα κάτω από τη γλώσσα η σε λίγο νερό ή 30 σταγόνες διαλυμένες σε μισό λίτρο εμφιαλωμένο νερό, που καταναλώνονται λίγο-λίγο μέχρι το βράδυ. (για πιο σοβαρές περιπτώσεις)
 • Παιδιά 5-10 χρονών 4 σταγόνες, 3 φορές την ημέρα
 • Παιδιά μικρότερα από 5 χρονών 5 σταγόνες διαλυμένες σε 10ml νερό και από το διάλυμα δίνουμε 7 σταγόνες 3 φορές την ημέρα(η αραίωση γίνεται λόγω του μπράντυ).
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ
Κάποιοι είναι για επείγουσες καταστάσεις και η χρηήση τους ειναι για λίγες μερες,Κάποιοι άλλοι είναι για χρόνιες καταστάσεις και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αρκετό καιρό.Συνήθως με λήψη 4-5 μπουκαλιών υποχωρούν όλες οι αρνητικές διαθέσεις. Αν μετά τη λήψη ενός μπουκαλιού δεν παρουσιάζετε βελτίωση,σημαίνει πως δεν ήταν ο σωστός συμμαχος και πρέπει να ξαναδείτε το θέμα απ την αρχή.
ΠΡΟΣΟΧΗ Όπως όλα τα ανθοϊάματα οι Νέοι Σύμμαχοι είναι ευαίσθητοι στις υψηλές θερμοκρασίες και την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Το Φαρμακείο Μπούμπουκα συσκευάζει τους Νέους Συμμάχους σε ειδικά σακουλάκια με εσωτερική επένδυση για την καλύτερη δυνατή προστασία τους.
error: