Βιταμίνη Α

Η βιταμίνη Α ,η γνωστή μας Ρετινόλη είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη.
Βρίσκεται σε ζωικής προέλευσης τρόφιμα ,όπως στον κρόκο του αυγού,στο πλήρες γάλα,στο ζωικό βούτυρο,στην εμπλουτισμένη μαργαρίνη,στο κρέας ,στο συκώτι,στο τυρί τσένταρ και στα λιπαρά ψάρια.
Διαβάστε περισσότερα…

 

Βιταμίνη C, η βιταμίνη της Νεότητας

Η βιταμίνη C(Ασκορβικό οξύ), είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη.Θεωρείται ένα από τα ασφαλέστερα θρεπτικά συστατικά.Δεν μπορεί να παραχθεί από τον οργανισμό,οπότε είναι αναγκαία η λήψη της από τις τροφές.
Διαβάστε περισσότερα…

 

Βιταμίνη B1(Θειαμίνη)

Η βιταμίνη Β1 είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη που ανήκει στο σύμπλεγμα βιταμινών Β.
Είναι ένα συνένζυμο απαραίτητο για την δραστηριότητα πολλών ενζύμων και συμβάλλει στην παραγωγή ενέργειας από τους υδατάνθρακες,αλλά και στην πέψη των πρωτεινών και των λιπών.
Διαβάστε περισσότερα…

 

Βιταμίνη B12(Κοβαλαμίνη)

Η ΒιταμίνηB12( κοβαλαμίνη) είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη και ανήκει στο σύμπλεγμα των βιταμινών B.
Είναι απαραίτητη για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και κατ επέκταση για την μεταφορά του οξυγόνου μέσω της αιμοσφαιρίνης σε όλον τον οργανισμό.
Διαβάστε περισσότερα…

 

Ψευδάργυρος Zinc

ΤΟ Ψευδάργυρος είναι ένα μέταλλο-ιχνοστοιχείο εξαιρετικά σημαντικό για τον οργανισμό.
Τροφές πλούσιες σε Ψευδάργυρο είναι το κόκκινο κρέας, τα πουλερικά, τα όστρακα, τα ενισχυμένα
δημητριακά, οι ξηροί καρποί και τα όσπρια
Διαβάστε περισσότερα…

 

Σελήνιο Se

Το Σελήνιο είναι ένα ιχνοστοιχείο που βρίσκεται στο χώμα στο νερό και στις τροφές. Παρ όλο που ο οργανισμός μας το χρειάζεται σε πολύ μικρές ποσότητες, το Σελήνιο…
Διαβάστε περισσότερα…

 

ΤΟ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ

ACONITUM: Αιφνίδια έναρξη κρυολογημάτων, πυρετού, ανησυχίας. Κρίσεις πανικού. Φόβος.
APIS : Τσιμπήματα εντόμων (σφήκες, μέλισσες, μολυσμένα κουνούπια) και μεδουσών με έντονη αλλεργική αντίδραση με ερυθρότητα και οίδημα. Καλυτερεύει μ ε κρύα επιθέματα και χειροτερεύει με ζεστό μπάνιο
Διαβάστε περισσότερα…

 

Βιταμίνη Ε

Η βιταμίνη Ε είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη. Είναι απαραίτητη για την όραση, την γονιμότητα, τον εγκέφαλο, το αίμα, το ανοσοποιητικό σύστημα και το δέρμα. Η βιταμίνη Ε έχει σημαντική αντιοξειδωτική δράση.
Διαβάστε περισσότερα…

 

Μαγνήσιο Mg

Το Μαγνήσιο είναι ένα μέταλλο -ιχνοστοιχείο που είναι εξαιρετικά σημαντικό για την φυσιολογική κατάσταση των οστών, του νευρικού συστήματος και του μυικού συστήματος. Εξουδετερώνει τα γαστρικά οξέα, βελτιώνοντας την υπεροξύτητα του στομάχου και βοηθάει στην δυσκοιλιότητα.
Διαβάστε περισσότερα…

 

Βιταμίνη Β6

Η βιταμίνη Β ή Πυριδοξίνη είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη που ανήκει στο σύμπλεγμα των βιταμινών Β. Βρίσκεται σε πολλές τροφές όπως δημητριακά, όσπρια, λαχανικά, μπανάνες, συκώτι, κρέας και αυγά. Συμμετέχει στον μεταβολισμό των πρωτεινών, των λιπών και των υδατανθράκων.
Διαβάστε περισσότερα…

 

Βιταμίνη Β3

Η βιταμίνη Β3 είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη και ανήκει στο σύμπλεγμα των βιταμινών Β.
Η Νιασίνη συμμετέχει σε περισσότερες από 200 ενζυμικές λειτουργίες του μεταβολισμού λιπών και υδατανθράκων.
Διαβάστε περισσότερα…

 

Κρίση πανικού.

Η κρίση πανικού είναι μια ψυχολογική διαταραχή που κάνει απίστευτα δύσκολη την ζωή πολλών ανθρώπων.
Είναι μια διακριτή χρονική περίοδος έντονου φόβου, αγωνίας, νευρικότητας ή δυσφορίας που μπορεί να ξεκινήσει απότομα και να κορυφωθεί μέσα σε διάστημα 10 λεπτών.
Διαβάστε περισσότερα…

 

Βιταμίνη B2: Η βιταμίνη B2 ή Ριβοφλαβίνη ,είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη που ανήκει στο σύμπλεγμα των βιταμινών Β.  Η Ριβοφλαβίνη υπάρχει στους περισσότερους ζωικούς και φυτικούς ιστούς και είναι πολύ σημαντική για  την λειτουργία των επινεφριδίων.
Διαβάστε περισσότερα…  
Αλλεργίες:Τι πρέπει να γνωρίζουμε Πρόκειται για την λανθασμένη αντίδραση του ανοσοποιητικού μας συστήματος σε κάτι που συνήθως είναι αβλαβές. Αυτοί οι διεγέρτες που ονομάζονται «αλλεργιογόνα», μπορεί να περιλαμβάνουν γύρη, σκόνη, τρίχες ζώων, μούχλα, ορισμένες τροφές, δηλητήρια εντόμων, φάρμακα και λάτεξ. Διαβάστε περισσότερα…  

Πλύσιμο των χεριών.
Η μόνη πιο σημαντική συμβουλή των ειδικών επιστημόνων υγείας ,που μπορεί να σας βοηθήσει να μείνετε ασφαλείς απέναντι στον COVID-19 είναι αυτή : ΠΛΕΝΕΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ!

«Σε τελική ανάλυση τα χέρια μας είναι το βασικό σημείο επαφής» αναλύει η Elizabeth Scott, PhD. Scott διευθύντρια του κέντρου Υγείας και Υγιεινής του Πανεπιστημίου της Βοστώνης.
Διαβάστε περισσότερα…

 

10 Λόγοι που προκαλούν κακοσμία και δεν τους γνωρίζαμε
1.Μήπως παραήπιαμε χθές βράδυ? Το αλκοόλ παρ’όλο που είναι υγρό προκαλεί ξηρότητα στο στόμα μας, η οποία ευνοεί τα βακτήρια που προκαλούν χαλίτωση (κακοσμία). Καφεϊνούχα ποτά, πικάντικες τροφές και κάπνισμα μπορούν να προκαλέσουν το ίδιο αποτέλεσμα… Διαβάστε περισσότερα…  
Πως τα αντιβιοτικά διαταράσσουν το σώμα μας και πως το αντιμετωπίζουμε με προβιοτικά. Όταν καταπολεμάμε μια βακτηριακή λοίμωξη, τα αντιβιοτικά επιτίθενται όχι μόνο στα κακά βακτήρια, αλλά μπορούν ταυτόχρονα να καταστρέψουν κάποια καλά βακτήρια που κανονικά ζουν σε αγαστή αρμονία με το σώμα μας.. Διαβάστε περισσότερα…  
error: